Badkamer ontwerpen software

Waar de badkamer vroeger een gewone ruimte was om jezelf te wassen, is het vandaag de dag een echte wellnessruimte geworden. Het badkamerontwerp wordt dus steeds belangrijker. Dat is misschien ook de reden waarom er steeds meer badkamer design apps opduiken. Met onderstaande tool ontwerp je zelf de badkamer van jouw dromen!

Villeroy & Boch

Van Marcke

Sanidrome

Facq

Ideal Standard

Ontwerp je badkamer in 3D

Pen en papier zijn erg handig tijdens het ontwerpproces. Maar ze hebben ook enkele nadelen. Het is bijvoorbeeld heel moeilijk om snel aanpassingen te doen. Een douche enkel meters verplaatsen of een kleine wastafel vervangen door een groter model vraagt heel wat tijd. Met deze tekenprogramma’s is dat in enkele seconden geklaard. Je kan simpelweg de vorm van de badkamer tekenen en deze opvullen met meubelen en sanitair. Elementen verplaatsen is kinderspel. Een badkamer ontwerpen met deze tools gaat dus veel sneller.

Maar misschien wel de belangrijkste troef van deze badkamerplanners is de 3D-weergave. Wanneer jouw nieuwe badkamer helemaal op punt staat, kan je eenĀ high definition render maken. Je krijgt dan een waarheidsgetrouwe voorstelling van het uiteindelijke resultaat. Vind je de positie van het toilet toch niet zo goed? Ga dan terug naar het ontwerpscherm om dit aan te passen. Zo eenvoudig is het!

Online badkamer design

Het grootste deel van bovenstaande software draait op servers. Dat wil zeggen dat je geen programma hoeft te installeren op jouw computer. De online badkamerplanners zijn immers beschikbaar via jouw web browser, gratis en voor niets. Je hoeft dus geen tientallen euro’s te investeren in dure ontwerptools om zelf een badkamer te ontwerpen.