Een veranda als woonuitbreiding

Iedereen wil een grote woning. Meestal heb je als jong gezin niet het budget om direct een groot gebouw te kopen of neer te poten. Daarom beslissen we vaak op latere leeftijd om een woonuitbreiding te plaatsen. Daarin zijn er twee mogelijkheden: een aanbouw of een leefveranda.

Een veranda heeft enkele belangrijke voordelen ten opzichte van een aanbouw:

  • Meer natuurlijk licht
  • Oogt ruimer
  • Gelijkaardige kostprijs of iets goedkoper
  • Betere link met de tuin

Een veranda kan je tevens zien als een contrasterend architecturaal element. De aluminium profielen zijn een mooi contrast ten opzichte van een gevelsteen of gevelpleister. Bovendien zijn deze profielen verkrijgbaar in honderden kleuren.

Naast de kleuren zijn er nog vele andere manieren om deze woonuitbreiding aan te passen. Denk bijvoorbeeld aan lichtkoepels, airco’s en zonwering. De volledige leefveranda is personaliseerbaar. Dat maakt deze woonuitbreidingen zo geliefd.

Nog een belangrijk voordeel van een veranda als woonuitbreiding is de meldingsplicht. Er is namelijk geen bouwaanvraag nodig, en dus ook geen architect. Dat bespaart je weer een heleboel kosten uit.

Aanbouw of veranda? Volgens mij heeft deze tweede enkele interessante troeven: meer licht, meer lucht en meer tuingevoel.

Recent Posts