4 Must-haves voor een leeshoek

Heb je een boekenkast die kan concurreren met de doorsnee bibliotheek? En kan je zo hard opgaan in de fictieve wereld van een goed boek dat je de tijd vergeet? Dan ben je een echte boekenworm.

Om volop van je lectuur te kunnen genieten, is een rustig leeshoekje erg belangrijk. Hieronder vind je een aantal meubelstukken die hier niet mogen ontbreken.

Een comfortabele zetel

Eerst en vooral heb je een comfortabele zetel nodig. Omdat je tijdens het lezen gedurende lange tijd stilzit, is een ergonomische zithouding essentieel. Zoniet kan je last krijgen van rugpijn of ander fysieke ongemakken.

Gelukkig is er een overvloed aan keuze op het vlak van zetels. Je kan bijvoorbeeld een trendy chaise longue van Presotto in huis halen of een rasechte Stressless Jazz relaxzetel. Voor elke stijl is er wel een passend model te vinden.

Opbergruimte

Daarnaast heb je voldoende plaats nodig om al jouw boeken op te bergen. Een boekenkast is dus een absolute must.

Boekenkasten kunnen onderverdeeld worden in twee categorieën; open of gesloten. Met een gesloten kast kan je alle boeken netjes verbergen. Zo creëer je een strakke, sobere look. Daarnaast kan je voor een boekenkast met glazen deuren of open opbergplanken kiezen – ideaal om met je verzameling te pronken.

Verlichting

Spijtig genoeg onderschatten nog heel wat mensen het belang van verlichting. Het dient niet alleen om een gezellige sfeer te scheppen, maar ook om het lezen van een boek aangenamer te maken. Onvoldoende licht kan er immers voor zorgen dat je ogen te snel vermoeid raken.

Je kan dit oplossen door bijvoorbeeld een staanlamp te gebruiken. Plaats deze naast de zetel om je boek optimaal te verlichten. Daarnaast is een bijzettafeltje met bijhorende tafellamp ook een goede oplossing.

Bijzettafeltjes

Zoals eerder al gezegd, is een bijzettafeltje erg handig. Je kan het niet alleen gebruiken om een tafellampje op te zetten (zodat er voldoende licht is), maar ook om bijvoorbeeld een drankje of snack op te plaatsen. Het is dus een must-have voor een leuke leeshoek.

Recent Posts