Een kot inrichten doe je zo

Na een aantal maanden vakantie (of herexamens) is er weer een nieuw schooljaar aangebroken. Binnenkort lopen onze Belgische hogescholen en universiteiten weer vol met studenten. Een groot deel van deze studenten kiest ervoor om een kot te huren gedurende het schooljaar. Hierdoor moeten ze niet elke dag naar huis pendelen en besparen ze dus heel wat tijd.

In een studentenkot wordt heel wat tijd gespendeerd. Het wordt niet alleen gebruikt om te studeren maar ook om te eten, slapen en (af en toe) misschien zelfs een feestje te organiseren. Hierbij is een doordachte inrichting van het studentenkot niet te onderschatten. Daarom geven we je alvast enkele tips om je kot in te richten.

Benut de ruimte

De meeste studentenkoten zijn aan de kleine kant. Het is dus belangrijk om creatief om te gaan met de beschikbare ruimte. Koop bijvoorbeeld een bed met daaronder een uitschuivende lade om extra spullen in op te bergen. Je kan zelfs een hoogslaper te kopen – zo heb je onder je bed extra ruimte om een bureau of kast te plaatsen.

Bovendien zijn er een aantal trucjes om een ruimte optisch te vergroten. In de eerste plaats gebruik je best lichte kleuren in je interieur. Donkere kleuren hebben een verkleinend effect en kunnen je een claustrofobisch gevoel geven. Daarnaast is het aangeraden om zoveel mogelijk zonlicht binnen te laten. Als je kot toch nog te donker is, kan je extra verlichting plaatsen.

Voorzie voldoende bergruimte

Er zijn een heleboel spullen die je dagelijks of wekelijks gebruikt, zoals potten, opbergmappen, kleding, boeken … Om te voorkomen dat je kot er na een maand als een vuilnisbelt uitziet, investeer je best in voldoende bergruimte. In onze showroom vind je allerlei kasten in verschillende afmetingen, materialen en kleuren – perfect om al je spullen een plaatsje te geven.

Comfortabel studeren

Tijdens de examenperiode zal je heel wat tijd achter je boeken doorbrengen. Daarom is een goede bureautafel een must. Kies een model dat bij de inrichting van je kot past en genoeg plaats biedt om al je cursussen en studiemateriaal op kwijt te raken. Vergeet bovendien niet om een ergonomische bureaustoel aan te schaffen. Wat extra comfort tijdens het studeren is altijd mooi meegenomen en kan je een heleboel rugklachten besparen.

Slaap op je beide oren

Tussen het studeren en de verschillende studentenfeestjes door, zal je af en toe eens moeten slapen. Daarom dat een goed bed misschien wel een van de belangrijkste meubelen in een studentenkamer is. Een slechte nachtrust heeft niet alleen een invloed op je fysieke maar ook op je geestelijke gezondheid. Het kan dus een effect hebben op je resultaten. Een comfortabel bed met een ergonomische matras mag dus niet ontbreken in een studentenkot.

Toon je karakter

Een kot is de ideale kans om volledig je eigen ding te doen. Je kan het interieur inrichten zoals jij dat wil. Kleed je kot aan met diverse decoratiestukken zoals lampen, tapijten, foto’s, kussens … Zo wordt je studentenkamer heel wat aangenamer.

Recent Posts