8 Low budget interieur hacks

Een stijlvol interieur voor weinig geld? Ja, dat is perfect mogelijk wanneer je deze low budget interieur hacks volgt. Laat je inspireren.

1) De regel van drie

Maak gebruik van de regel van drie om de inrichting een luxueuze toets te geven. Hang bijvoorbeeld een drieluik van fotoprints tegen de muur, of verzamel drie theelichthouders bij elkaar op een dressoir.

2) Less is more

Kies voor een minimalistische woonstijl. Investeer in een paar topstukken – dat kan een designfauteuil zijn maar evengoed een exclusief salontafeltje – en houd de rest vrij sober. Een beperkt aantal decoratiestukken ziet er chic uit, maar is vooral erg goedkoop.

3) Nieuwe functies

Met een beetje creativiteit kom je een heel eind. Door bepaalde voorwerpen op een andere manier te gebruiken, worden ze plots heel speciaal. Hang bijvoorbeeld een set van rieten placemats tegen de muur als je van een Ibiza vibe houdt.

4) Plantjes

Deze low budget interieur hack is eigenlijk voor de hand liggend: zet enkele plantjes in de kamer. Die brengen alles tot leven. Er is een enorm assortiment om uit te kiezen, gaande van kleine cactussen tot een trendy ‘Olifantsoor‘. Voor elke ruimte is er dus een leuke kamerplant verkrijgbaar.

5) Kleuren

Het is beter om te investeren in een goed kleurenpalet, dan veel geld te geven aan hoogwaardige verven die toch niet bij elkaar passen. Ons advies: gebruik neutrale basistinten (wit, grijs, ecru…) en gebruik accessoires om wat kleur te introduceren (zoals vazen of sierkussens).

6) Texturen

Vergeet niet om te spelen met texturen. Texturen geven diepgang aan je inrichting. Je kan bijvoorbeeld wol, katoen en fluweel in dezelfde kleur combineren, toch zien ze er anders uit. Dat komt omdat elk materiaal een andere lichtreflectie heeft en anders aanvoelt.

7) Meubel outlets

Wie een stijlvol maar low budget inrichting wil, zoekt best naar outlet deals. Op een meubel outlet vind je vorige collecties tegen scherpe prijzen. Zo kan je al gauw 30 procent (of zelfs meer) besparen op een nieuw salon, eettafel, stoelen of boxspring.

8) Tweedehands

Op de tweedehandsmarkt kan je heel wat koopjes doen, gaande van nachtkastjes tot tv-meubels. Met een beetje geluk vind je stukken die in perfecte staat zijn. Is dat niet het geval? Een likje verf kan wonderen doen. Schilder die oude kast in een trendy kleur en ze krijgt een tweede leven.

 

Recent Posts