Een bijzondere keuken creëren doe je zo

Als we de keukentrends volgen, dan zien we dat de keukenmeubelen er steeds strakker gaan uitzien. We zien brede laden in plaats van deurtjes, kasten zonder handvaten en alle apparaten worden weggestopt achter strakke deuren. Sommige keukens lijken echt wel op een keuken uit een showroom. Misschien wordt dit wel een beetje teveel van het goede en willen we terug wat meer kleur en motieven in de keuken aanbrengen. Wij geven jou hier alvast een paar tips om je keuken een bijzondere look te geven.

Breng kleur met behang

Behang in de keuken mag terug. We hebben een hele tijd alleen maar verf aan de muren van de keukens gezien. De keukentrends van dit jaar zeggen dat behang in de keuken volop zijn intrede doet. Kies gerust een opvallend behang dat een mooi contrast brengt met je meubelen, je muur of je plafond. Denk bij een volledig witte keuken aan kleurrijk behang. Bij een keuken waarbij hout is gebruikt, kun je bijvoorbeeld een fotobehang met een natuurprint kiezen. Dit kan een realistisch beeld zijn van bijvoorbeeld een woud. Of het kan een gestileerde print zijn van bladeren, bloemen of vogels bijvoorbeeld. Ook ‘namaak’ kale bakstenen of ‘namaak’ houten schrootjes in de vorm van behang zijn echte blikvangers. Ze hebben hetzelfde effect als de ‘echte’ maar behang is natuurlijk makkelijker te vervangen als je je keuken regelmatig een andere look wilt geven.

Tegels voor de vloer en…

Tegels, en dan meer in het bijzonder Portugese tegels, brengen gegarandeerd kleur in je keuken. De oorspronkelijke Portugese tegels zijn veelkleurig. Maar je hoeft niet per sé voor meerdere kleuren gaan. Ook tegels in wit-grijs-zwart of wit-lichtblauw-donkerblauw doen het goed. Je kunt gaan voor een partij dezelfde tegels of een assortiment van verschillende tegels kiezen. Gebruik ze als muurbekleding tussen je aanrecht en de bovenkasten. Of breng ze op een gedeelte van je vloer aan. Rond de kleurrijke tegels breng je witte of heel lichtgrijze tegels aan. Zo lijkt het of je een vloerkleed hebt liggen. Uiteraard kun je je volledige vloer met deze tegels bekleden, maar misschien wordt dit wel té druk. Aan jou de keuze. Als je nog enkele van deze Portugese tegels over hebt, kun je ze inlijsten en als muurdecoratie ophangen.

Recent Posts