Interieurtips voor een modern interieur

Het is je misschien al opgevallen dat heel wat gezinnen voor een moderne woning kiezen. In elke straat vind je tegenwoordig wel een voorbeeld van moderne architectuur.

Maar een hedendaagse woning met een klassiek interieur is not done. De binnenkant moet immers complementair zijn met de buitenkant. Een moderne woning aankleden is echter moeilijker dan je denkt. Slechte keuzes kunnen tot een saaie, steriele woonruimte leiden. Daarom hebben we een aantal tips voor een modern interieur verzameld.

Moderne meubelstukken

Elk interieur staat of valt met het meubilair. De sierlijke rondingen van klassieke tafels, stoelen en kasten passen immers niet in een moderne woning. Maar welke meubelen kan je dan best wel kiezen?

Sommige meubelstukken passen van nature in een modern interieur. Denk maar aan de L-vormige salons die momenteel erg populair zijn of de strakke witte kasten met een glossy afwerking. Bij een modern interieur draait alles rond simpele, strakke lijnen. Kies dus voor meubelen met eenvoudige vormen.

Heb je schrik dat je interieur te saai wordt? Speel dan met texturen en patronen. Kies bijvoorbeeld voor zetelbekleding met een subtiel patroon in plaats van de klassieke effen materialen. Ook met speciaal behangpapier kan je een ruimte aantrekkelijker maken.

Eenvoudige kleuren

Een modern interieur wordt vaak getypeerd door eenvoudige kleuren. In de meeste gevallen is wit de hoofdkleur. Wees voorzichtig, want een overdosis van deze kleur kan al gauw eentonig worden.

Daarom heb je een contrasterende kleur nodig. Heel wat mensen kiezen voor zwarte meubelstukken om hun moderne woning een extra dimensie te geven. Nochtans hoef je je niet te beperken tot een zwart-wit kleurschema. Andere kleuren kunnen even goed werken. Verf bijvoorbeeld een muur in een opvallende kleur of kies een kleurrijke tafel.

Een veelgebruikte techniek om toch een beetje kleur aan een modern interieur toe te voegen is via decoratiestukken. Kleurrijke vazen, schalen, schilderijen … zijn ideaal om een ruimte een frisse toets te geven. Het voordeel van deze techniek is dat je snel de look van je interieur kan aanpassen. In de zomer kan je felgroene accenten gebruiken terwijl een rood/bordeaux kleurschema tijdens de kerstperiode op zijn plaats is.

Anti-rommel

Strak, simpel en eenvoudig zijn termen die we vaak tegenkomen in dit artikel. Een modern interieur is dan ook vooral gericht op soberheid. “Less is more”, zoals het spreekwoord zegt.

Een moderne leefruimte heeft ademruimte nodig. Plaats niet teveel overbodige meubelstukken maar houd de ruimte zo kaal mogelijk. Dit wil ook zeggen dat rommel zoveel mogelijk vermeden moet worden (slecht nieuws voor de sloddervossen onder ons). Gelukkige bestaan er genoeg gesloten kasten en andere opbergmogelijkheden om deze rommel van het zicht te onttrekken.

Laat je inspireren

Beter goed gestolen dan slecht bedacht. Heb je geen idee hoe je een moderne woning moet aankleden, dan kan je best op zoek gaan naar wat inspiratie. Op Pinterest vind je bijvoorbeeld heel wat leuke ideeën voor het ontwerpen van een modern interieur. Ook in onze toonzaal kan je ongetwijfeld inspiratie opdoen. Tenslotte zijn er nog onze medewerkers; zij staan altijd klaar om je te helpen de juiste meubelen te kiezen!

Recent Posts