Keukenkrukken kopen: onze tips

Heb je een keukeneiland met een eetzone? Of staat er een bartafel in de keuken? In beide gevallen heb je hoge stoelen nodig. Nieuwe barstoelen kopen klinkt eenvoudig maar is het niet. Er zijn namelijk enkele zaken om mee rekening te houden, zoals:

De hoogte

Bij de aankoop van barkrukken voor een keukeneiland of eettafel is de hoogte erg belangrijk. Zijn de keukenkrukken te hoog, dan worden je benen gekneld. Zijn ze te laag, dan kan je niet comfortabel eten.

Wat is nu de ideale hoogte voor barstoelen? Wel, wij raden aan om keukenkrukken te kopen waarvan het zitvlak 25 à 30 cm onder het werkblad/tafelblad komen. Zo hebben je benen voldoende plaats en zit je niet te laag.

Sommige modellen hebben vaste poten, maar er zijn ook een heleboel verstelbare barstoelen. Zo kan je zelf de zithoogte kiezen.

Draaibaar of vast

Nog iets waarover je moet nadenken bij de aankoop van barstoelen is de roteerbaarheid. Kies je voor een model met een vast onderstel, of eentje dat kan ronddraaien? Een draaibare barkruk is vaak erg handig in een kleine keuken.

De vormgeving

De vormgeving geeft meestal de doorslag. Je zoekt natuurlijk een keukenkruk die bij de rest van je interieur past. Een strakke, moderne barstoel in een landelijke keuken past immers niet. Gelukkig is er in onze toonzaal voor ieder wat wils. Wij hebben keukenkrukken in alle mogelijke stijlen: modern, landelijk, eigentijds, Scandinavisch, … noem maar op.

Met of zonder rugleuning

Of een barstoel al dan niet een rugleuning heeft, hangt vaak af van de designstijl. Barkrukken met een rugsteun zorgen voor extra comfort, wat erg handig is als je gedurende lange tijd op de stoel zit. Keukenkrukken zonder rugleuning zijn vaak een esthetische keuze.

Recent Posts