Het onderhoud van stoffen meubels

Wanneer je meubels koopt is het is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Onderhouden is namelijk overhouden. Het reinigen van stoffen meubels dient op een andere manier te gebeuren dan lederen meubels. Hieronder lees je enkele tips, verzameld door Kötterwonen meubels in Oldenzaal:

De stoffen voor meubelen

Omdat er verschillende stoffen zijn waarvan meubels gemaakt worden is het belangrijk dat je het juiste schoonmaakmiddel hebt. De stoffen kunnen globaal in twee groepen verdeeld worden namelijk:

  • synthetische materialen
  • natuurlijke materialen

De synthetische materialen zijn bijvoorbeeld polyester, acryl en polyamide. Daarnaast heb je natuurlijke materialen. Natuurlijke materialen zijn bijvoorbeeld wol, linnen en katoen. Op basis van het type bekleding heb je andere schoonmaakmiddelen nodig. Vraag raad aan de meubelverkoper voor meer informatie, en lees zeker de onderhoudstips van de fabrikant.

Schoonmaakfirma

Voor stoffen meubelen met hardnekkige vlekken, kan je een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Die firma zal de meubels ter plaatse schoonmaken. Eventueel worden ze meegenomen en nadien afgeleverd wanneer ze helemaal schoon zijn.

Zelf behandelen

Wil je zelf jouw stoffen meubelen schoonmaken? Dat is zeker een mogelijkheid, maar dan zal je toch bepaalde voorzorgsmaatregelen moeten nemen. De vloer waarop het bankstel staat moet goed worden afgedekt. Er kan bij nat reinigen vocht worden gemorst. Dit kan kringen veroorzaken, zeker bij houten vloeren.

Na het reinigen moeten de schoongemaakte meubels van een beschermlaag worden voorzien. Je kan jouw meubels pas weer gebruiken als ze helemaal droog zijn.

Recent Posts