De voordelen van een dressing

Een ruime dressing is de droom van heel wat mannen en vrouwen. Deze inloopkast is immers ideaal om al je kleding en accessoires netjes in op te bergen. Zelfs als je niet zo’n uitgebreide garderobe hebt, kan een dressing interessant zijn. Ze heeft immers een heleboel voordelen:

Minder rommel

Omdat bij de meeste gezinnen de kleerkast in de slaapkamer staat, kan dit al gauw voor rondslingerende kleding op en rond het bed zorgen. Dit geeft een slordige en ongezellige indruk. Met een dressing is dit probleem verleden tijd. Zo heb je een aparte ruimte om rusting je kleding aan te trekken en op te bergen. Zelfs als je partner ’s ochtends vroeger opstaat, hoeft hij/zij je niet meer te storen bij het uitkiezen van een outfit.

Geen verloren ruimte

Een dressing met maatkasten is ideaal om de hoeveelheid opbergruimte te maximaliseren. Dankzij dit maatwerk gaat er geen ruimte verloren aan nutteloze hoekjes en kantjes. Met een dressing wordt elke vierkante centimeter optimaal benut.

Kies zelf je indeling

Bovendien kan je zelf de indeling van jouw dressing bepalen. In grote ruimtes kan je bijvoorbeeld een U-vormige dressing met in het midden een laag kastje plaatsen. In een lange smalle ruimte is een maatkast tegen de langste muur een goede oplossing. Er zijn letterlijk duizenden mogelijkheden.

Ook voor de inrichting van de kasten is er keuze genoeg. Sommige mensen kiezen voor open kasten, waar je alle kleding in één oogopslag kan bewonderen. Anderen hebben liever alles achter gesloten deuren. Een mix tussen beide (open en gesloten kasten) kan uiteraard ook.

Bij een op maat gemaakte dressing bepaal je tevens zelf hoeveel kasten, laden en planken je wil. Heb je graag veel kledingrekken of liever een aantal extra ladeblokken?  De keuze is aan jou!

Handige extra’s

Maar dat is nog niet alles. Je kan ook een heleboel handige extra’s toevoegen om je dressing nog praktischer te maken. Denk maar aan elementen zoals uittrekbare garderobeliften, dassenhouders, broekenrekken, spiegels enz. Zo kan je nog meer genieten van jouw persoonlijke kleerkast.

Kies zelf de afwerking

Als je een kijkje neemt in onze showroom, zal je versteld staan van de grote variatie aan materialen die gebruikt worden voor meubelen. Alle hout-, plastik- en metaalsoorten komen aan bod.

Ook bij een dressing kan je kiezen uit verschillende materialen. Er is keuze uit een hele reeks houtsoorten, handgrepen, afwerkingen, enz. Zo past je nieuwe inloopkast perfect bij de rest van het interieur.

Tips voor een nieuwe dressing

Heb je besloten om een nieuwe dressing te laten maken? Dan kan je misschien nog een aantal handige tips gebruiken:

  1. Zorg voor voldoende verlichting, zodat je een waarheidsgetrouwe weergave hebt van de kleur van je kleding.
  2. Een grote spiegel is onontbeerlijk. Integreer deze in een kastdeur of koop een losstaand model.
  3. Maak op voorhand een inventaris van je behoeften. Zo kan je beter inschatten hoeveel kasten, laden, rekken … je nodig hebt.
  4. Een stoel of bankje is altijd handig om kleding te passen.
Recent Posts