Opruimtips voor je kleerkast

Over de jaren heen verzamel je tientallen kledingstukken. Helaas doe je niet alles even vaak aan. Sommige hemden, broeken, t-shirt, topjes … heb je slechts enkele keren gedragen. Maar die stukken nemen natuurlijk ook ruimte in je kleerkast in.

Daarom is het een goed idee om af en toe je kleerkast uit te mesten. Zo kan je alles ordenen en overbodige kledij wegdoen.

Wij geven alvast enkele handige opruimtips:

Pas je kleding

Een eerste tip om je kleerkast op te ruimen: pas je kleding. Er zitten ongetwijfeld enkele stukken in die te klein zijn.

Wie regelmatig afvalt en weer bijkomt, kan deze kleren opbergen op de zolder, in de kelder of in de berging. Zo kan je later makkelijk opnieuw wisselen. Ben je simpelweg uit die broek, rok of vest gegroeid? Dan mag dit item gerust weg.

Gebruik de kapstok-techniek

De kapstok-techniek is ideaal om je kleerkast op te ruimen.

Hoe gaat dit in zijn werk?

  1. Hang alles op een kapstok met de open kant van het haakje richting de voorkant van de kast.
  2. Wanneer je iets draagt, hang je het terug met de open kant van het haakje richting de achterkant van de kast.
  3. Kapstokken die na enkele maanden niet zijn omgedraaid, bevatten waarschijnlijk kledingstukken die je toch niet meer draagt.

De termijn kies je zelf. Een drietal maanden geeft je een goed beeld van je meest populaire stukken. Houd natuurlijk rekening met de verschillende garderobes: zomer, winter en tussenseizoen.

Kast per kast

Je kledingkast opruimen lijkt vaak onbegonnen werk. Daarom is het een goed idee om deze taak op te delen in kleinere stukken.

Ga bijvoorbeeld kast per kast te werk. Start eerst met het gedeelte waar je t-shirts en topjes liggen, ga verder naar de broeken en bekijk daarna je kleedjes en vestjes.

Indien nodig, kan je dit zelfs spreiden over meerdere dagen.

En wat met oude kleding?

Na deze opkuisbeurt heb je een heleboel kleren gevonden die je toch niet meer aandoet. Wat doe je hiermee?

Wel, er zijn drie mogelijkheden:

  • Naar de kringwinkel brengen
  • Ruilen met vrienden of andere mensen
  • Verkopen in een tweedehandswinkel of online

Bron: https://www.gerowonen.be/nl/inspiratie/blog/orde-in-je-kast/

Recent Posts