Tips voor de inrichting van een kinderkamer

De inrichting van een kinderkamer vraagt een hele andere aanpak dan de inrichting van je eigen slaapkamer. Een kinderkamer dient in de eerste plaats om te studeren, maar ook als speelkamer is dit de ideale ruimte. Hieronder vind je alvast enkele tips voor de inrichting van een kinderkamer.

Kies een comfortabel bed

Een kinderkamer is in de eerste plaats een slaapkamer. Daarom mag een comfortabel bed en matras niet ontbreken. Dit is essentieel voor een goede nachtrust. Een slechte nachtrust kan immers een invloed hebben op de schoolresultaten en gezondheid van je kind.

In een kleine kinderkamer kan je een hoogslaper/stapelbed plaatsen. Zo heb je onder het bed extra opbergruimte of plaats voor een bureautafel. Op deze manier kan je optimaal gebruik maken van de beschikbare ruimte.

Ruimte voor schooltaken

Af en toe moet er tijd gemaakt worden om te studeren of huiswerk te maken. Tijdens het schooljaar krijgen kinderen bijna dagelijks taken voor school. In een moderne kinderkamer moet er dus voldoende plaats zijn voor schoolopdrachten.

Daarom mag een goede bureautafel niet ontbreken. Zo heeft je kind een eigen plekje om toetsen en taken voor te bereiden. Door een bureau met laden te kiezen, heb je meteen extra bergruimte voor diverse schoolboeken, mappen en kaften.

Kasten en opbergmogelijkheden

Een kinderkamer wordt niet alleen gebruikt om te studeren maar ook om te spelen. Heel wat kinderen mogen er van hun ouders ongedwongen spelen en ravotten. Helaas brengt dit de nodige rommel met zich mee. Daarom moet er soms wat orde op zaken gesteld worden.

Voldoende kastruimte mag dus niet ontbreken. Kasten komen in allerlei vormen en maten, zodat ze perfect bij de rest van de meubelen van een kinderkamer passen. Indien je geen passende kast vindt, kan maatwerk een oplossing bieden. Daarnaast zijn er nog andere kleinere opbergmogelijkheden zoals manden, kisten, ladeblokken en wandplanken.

Kies frisse kleuren

Een kinderkamer is geen saai kantoor of kille bergruimte. Ze moet een frisse, speelse sfeer uitstralen. Daarom gebruik je bij de inrichting van een kinderkamer best vrolijke kleuren. Wit is een goede basiskleur, maar het is aangeraden om te experimenteren met levendige kleuren als rood, blauw en groen. Nochtans is het raadzaam om niet al te veel verschillende kleuren door elkaar te gebruiken, zodat alles een mooi geheel vormt.

Deze kleurentip is ook van toepassing op de meubelen van een kinderkamer. De meeste bedden, kasten, stoelen en tafels zijn beschikbaar in een hele reeks kleuren. De favoriete kleur van je kind zit er ongetwijfeld tussen.

Een persoonlijke toets

Een kinderkamer is een erg persoonlijke plek. Laat kinderen daarom vrij om in deze ruimte hun karakter en persoonlijkheid te tonen. Fotokaders, posters, zelfgemaakte kunstwerkjes, muurstickers … zijn allemaal leuke ideeën om een persoonlijke toets aan een kinderkamer te geven. In onze showroom kan je alvast enkele ideeën opdoen.

Zorg voor voldoende verlichting

Net zoals bij elke andere kamer, houd je bij de inrichting van een kinderkamer best rekening met de verlichting. Zorg voor voldoende licht, zeker als er weinig natuurlijk licht beschikbaar is. Plafondlampen, hanglampen, staanlampen, wandlampen … er is keuze genoeg. Bovendien zijn er verschillende lampen met speelse vormen en kleuren die perfect in een kinderkamer passen.

Recent Posts