Wat zijn de voordelen van een twijfelaar bed?

Voor een gezonde leefstijl is een goede slaap een essentiële vereiste. Zodra je geen fijn liggend bed tot je beschikking hebt slaap je slechter, krijg je last van je gewrichten en voel je je over het algemeen minder energiek gedurende de dag vordert. Voor een gebalanceerd levenspatroon kan een goed bed dat voldoet aan jouw wensen dus niet achterblijven! In dit artikel staat het twijfelaar bed centraal. Misschien niet de keuze waar je direct als eerste aan denkt maar misschien biedt juist dit type bed wel uitkomst voor jouw situatie!

Wat is een twijfelaar bed?

Een twijfelaar bed is qua lengte (meestal 2 meter) gelijk aan alle andere gangbare bedden. In de breedte zijn twijfelaar bedden doorgaans zo’n 120 centimeter. Deze breedte ligt dus precies tussen de gebruikelijke maten van 1- en 2-persoonsbedden in. Vandaar de naam twijfelaar. Dit type bed wordt bij de meeste gangbare meubelzaken, zoals bij Emob. Een dergelijk bed heeft een aantal prominente voordelen ten opzichte van andere bedsoorten. Deze voordelen worden nu kort toegelicht.

Een twijfelaar is lekker ruim voor één persoon

Ben je een alleen-slaper maar vind je een 1-persoonsbed net te krap? Dan is het twijfelaar bed waarschijnlijk precies wat jij zoekt. Niet zo groot als een 2-persoonsbed, maar wel groot genoeg om je net nog een keertje lekker om te draaien… Misschien ook een mooie optie voor een opgroeiend kind die graag een ‘grote mensen bed’ wilt. Bovendien is een pré dat je niet in je eentje een 2-persoonsbed hoeft op te maken. Bij een twijfelaar bed gaat dit toch niet even wat makkelijker.

Het perfecte logeerbed

Stel je voor, je hebt nog een klein kamertje over in je huis wat je graag wilt gebruiken voor eventuele logees. Dan is een twijfelaar bed wellicht een uitkomst. Het neemt niet zo veel ruimte in beslag, maar het biedt toch prima slaapcomfort aan twee gasten die graag een nachtje blijven logeren.

Een bed voor op kamers

De meeste studentenkamers of -studio’s zijn nogal klein. Doorgaans is er net genoeg ruimte voor een keukentje, een bank en een bed. Hierbij is een twijfelaar bed een hele goede optie. Voordelig ten opzichte van het tweepersoonsbed is dat niet gelijk de hele woonruimte in gebruik wordt genomen, maar dat je toch een comfortabel bed hebt om in te slapen.

Financieel voordelig

Bijkomend voordeel aan een twijfelaar bed is dat deze doorgaans goedkoper zijn dan 2-persoonsbedden. Wel zo fijn als je niet meer wilt uitgeven aan een bed dat nodig is. Hier komt bij dat bedaccessoires die regelmatig vervangen dienen te worden zoals dekbedovertrekken en matrashoezen ook scherper geprijsd zijn dan in de 2-persoonsvariant.

Ben je geïnspireerd check dan het assortiment in twijfelaar bedden van de verschillende aanbieders zoals Emob.

Recent Posts