Hier moet je op letten bij het installeren van nieuw sanitair

Steeds meer Belgen kiezen ervoor om de badkamer in hun huis te moderniseren. Een goede keuze, zeker wanneer deze betrekkelijk oud is. Niet alleen is een oude badkamer niet mooi, maar het sanitair werkt mogelijk ook niet al te best meer. Ga jij jouw badkamer binnenkort ook verbouwen? Dan moet je ook nieuw sanitair installeren. En dat is geen makkelijke opgave. Om jou een handje te helpen, vertelt loodgietersmechelen.be jou hier waar je op moet letten bij het installeren van sanitair.

Koud- en warmwaterkraan juist aansluiten

In een badkamer heb je altijd te maken met warm en koud water. Niet bij het toilet, maar wel bij de wastafel, douche of het bad. Wanneer jij zelf je nieuwe sanitair gaat installeren, moet je hier rekening mee houden. Waarom? Omdat de kans bestaat dat je de watertoevoer op de verkeerde kanten van de kraan aansluit. Zeker als jij voor het eerst sanitair gaat installeren, is deze kans groot. Bekijk dus altijd aandachtig hoe de watertoevoer geïnstalleerd moet worden.

Koppel het leidingwerk goed aan elkaar

Wanneer sanitaire voorzieningen een ander plek krijgen in de nieuwe badkamer, moeten er leidingen verlegd worden. Dit kun jij zelf doen. Zorg er dan echter wel altijd voor dat je de leidingen op de juiste manier koppelt. Doe je dit niet? Dan is de kans groot dat er vroeg of laat een lekkage ontstaat. Dit kan veel schade veroorzaken. Koppel zowel waterleidingen als de afvoer altijd op de juiste manier aan elkaar.

Hulp inschakelen

Heb jij geen ervaring met het installeren van nieuw sanitair? Vraag je dan af of het verstandig is dit zelf te doen. Waarschijnlijk niet. De kans op een verkeerde aansluiting en een lekkage is dan namelijk groot. Gelukkig kun je voor het installeren van nieuw sanitair ook een loodgieter inschakelen. Met behulp van een loodgieter ben jij altijd verzekerd van een juiste aansluiting.

Recent Posts