Wat te doen bij een lekkage?

Heeft u last van een lekkage binnen uw woning? Zorg er in dat geval voor dat deze zo snel mogelijk verholpen wordt. Een lekkage kan vergaande gevolgen hebben, waarvan een ernstige waterschade het beste voorbeeld is. Waterschade kan ontstaan in de vorm van schimmelplekken op muren en plafonds, rottende plekken in het houtwerk onder uw dakbedekking, enzovoorts. Reden genoeg om de lekkage zo goed mogelijk te voorkomen en waar nodig direct op te lossen!

Voor het oplossen van een lek kunt u de hulp van een loodgieter inschakelen. Daarbij kan een lekdetectiespecialist u helpen bij het vinden van de oorzaak.

Verschillende soorten lekkages in huis

Lekkages komen in tal van verschillende vormen voor. Denk bijvoorbeeld aan een lek in de dakbedekking, waarbij de dakbedekking beschadigd is geraakt. Het regenwater kan via deze beschadigingen bij uw woning naar binnen lopen en direct in het houtwerk onder uw dakbedekking trekken.

Ook lekkende leidingen kunnen een bron van kopzorgen zijn. Leidingen kunnen gaan lekken als gevolg van een ernstige slijtage, of doordat de leidingen op een verkeerde manier zijn aangelegd. Zo kan er bijvoorbeeld speling tussen twee leidingstukken zijn ontstaan, waarlangs het regenwater naar buiten sijpelt.

Een derde potentiƫle oorzaak van leidingen is een probleem met uw sanitaire voorzieningen. Denk aan kitranden die ontbreken, een afvoer die niet goed aangesloten is, enzovoorts.

Oplossingen voor een lekkage

Om de waterschade als gevolg van de lekkages in huis te beperken, is het raadzaam om direct een lekdetectiespecialist in te schakelen. Een lekdetectiespecialist beschikt over verschillende hulpmiddelen waarmee het opsporen van lekkages relatief eenvoudig wordt. In veel gevallen zal hij het probleem niet direct oplossen. Hiervoor kunt u een loodgietersbedrijf inschakelen!

Tip: laat uw woning goed ventileren bij een eventuele waterschade na een lekkage. Door de tocht die hierbij ontstaat wordt het vocht uit uw woning mee naar buiten genomen.

Recent Posts