Tekenprogramma's Interieur

Goed begonnen is half gewonnen. Om jouw interieur een make-over te geven, is het een goed idee om op voorhand enkele ideetjes op papier te zetten. Dat mag gerust digitaal papier zijn! Met onderstaande tekenprogramma’s ontwerp je in een handomdraai het perfecte virtuele interieur. Als resultaat krijg je een realistische 3D-weergave die als basis kan dienen voor jouw project.

3D Homeplanner

Planner 5D

Ikea Planners

Design a Room

Homestyler

Sweet Home 3D

Smartdraw

Home by Me

Teken zelf een plattegrond

Heb je bouwplannen? Dan komen bovenstaande tools zeker van pas. Gebruik ze om snel en eenvoudig een plattegrond van jouw ideale woning te tekenen. Met deze software gaat dat immers veel sneller dan met pen en papier. Je hebt direct de juiste maten en ook structurele elementen toevoegen, zoals ramen en deuren, gaat in een mum van tijd.

Jouw woning in 3D

Met deze home design software kan je veel meer dan plattegronden tekenen. Ze laten jouw toe om een virtuele woning te ontwerpen. Als een ware architect krijgt jouw nieuwe huis of appartement vorm, van keuken en eetkamer tot woonkamer en slaapkamer. Eens jouw 3D woning klaar is, kan je een virtuele wandeling maken. Zo krijg je een goed beeld van het resultaat voordat er zelfs maar één steen gelegd werd.

Deze tekenprogramma’s zijn gratis

Er zijn verschillende softwareprogramma’s om je eigen interieur te ontwerpen. Helaas zijn sommige hiervan betalend. Maak je geen zorgen: wij hebben enkele de gratis tekenprogramma’s gebundeld. Bovenstaande tools zijn dus kosteloos te gebruiken!

Deel jouw ontwerpen

Heb je zelf een virtuele woning ontworpen? Deel jouw creatie dan via onze contactpagina. De mooiste designs worden met de rest van de lezers gedeeld via onze blog. Waar wacht je dus nog op? Neem snel jouw virtuele potlood en start jouw ontwerp!