Info over gazonaanleg prijzen

Wie het geluk heeft om een woning met een tuin te kopen/bouwen, moet vroeg of laat een gazon aanleggen. Deze werken kan je gerust uitbesteden aan tuinmannen. Maar dan is het goed om te weten hoeveel gazonaanleg kost. Op deze pagina lees je meer over de prijszetting.

Kostprijs gazonaanleg

Voor de aanleg van een nieuw gazon mag je tussen de 6 en 8 euro per m² rekenen.

Een klein tuintje van 30 m² kost ongeveer 250 euro. De aanleg van een grastapijt van 200 m² kost al gauw meer dan 1200 euro. Opgelet; dit zijn prijzen voor een zaaigazon. Grasmatten zijn duurder. Hiervoor betaal je ongeveer 12 euro per m².

Factoren die de prijs bepalen

Hoeveel je betaalt voor een gazonaanleg is afhankelijk van diverse factoren. Wij maakten een overzicht:

  1. Oppervlakte – Des te groter de oppervlakte, des te lager de prijs per vierkante meter. De tuinman heeft namelijk een paar vaste kosten.
  2. Zaad of matten – Gras zaaien is goedkoper dan het plaatsen van grasmatten, maar het duurt wel langer voordat je een mooi groen grastapijt hebt.
  3. Voorbereidende werkzaamheden – Dikwijls zijn er nog bijkomende grondwerken nodig om de tuin klaar te maken voor de gazonaanleg.
  4. Grassoort – Er zijn verschillende grassoorten verkrijgbaar – de ene al wat duurder dan de andere.
  5. Verplaatsingen – Enkele tuinfirma’s rekenen verplaatsingskosten aan indien ze ver moeten rijden voor de aanleg.
  6. Extra’s – Dikwijls wordt de gazonaanleg gecombineerd met bijkomende werken, zoals het plaatsen van borduren.

Offertes vergelijken

Wil je een gazon laten aanleggen? Dan is het een goed idee om bij meerdere bedrijven een offerte op te vragen. Dan heb je een beter idee van de gemiddelde kostprijs. Want sommige firma’s rekenen goed door wanneer hun agenda al goed gevuld is. Door offertes te vergelijken kan je al gauw 20% of meer besparen op je gazonaanleg.

Recent Posts