Aandachtspunten voor de aankoop van nieuwe sloten

Een degelijke beveiliging van uw woning begint bij het plaatsen van kwalitatief goede sloten op ramen en deuren. Hoe weet u echter zeker dat sloten inbrekers buiten de deur kunnen houden? Op welke manier kunt u sloten van verschillende merken het beste met elkaar vergelijken? Enzovoorts. In dit artikel bespreken we een aantal punten die volgens een slotenexpert in Vlaanderen van groot belang zijn bij het vergelijken van verschillende sloten.

Houd er rekening mee dat goede sloten op ramen en deuren alleen niet voldoende zijn om inbrekers uit uw woning te weren. Sloten kunnen de kans op een inbraak kleiner maken, maar hebben geen effect meer als inbrekers eenmaal binnen uw woning zijn. Op dat moment kunnen beveiligingscomponenten als magneetcontacten of bewegingssensoren de taken van een slot overnemen.

Goede sloten voor ramen in huis

Het beveiligen van ramen wordt vaak onderschat. Sloten die men in huis gebruikt zijn verouderd, of passen niet bij het type raam wat men heeft. Dit brengt grote beveiligingsrisico’s met zich mee! In het bijzonder wanneer een raam naast een regenpijp of een plat dak zit. Om ramen van de juiste sloten te kunnen voorzien is het allereerst belangrijk om naar het type raam te kijken. Wordt het raam naar binnen of naar buiten geopend? Hoe dik is het kozijn van uw raam? Enzovoorts. U heeft keuze uit opleg- en insteeksloten, die samen onder de categorie met bijzetsloten vallen.

Een deur op de juiste wijze beveiligen

Naast de sloten voor uw ramen in huis, is het minstens zo belangrijk om deuren goed te beveiligen. Het beveiligen van deuren kan met cilindersloten. Veel woningbezitters maken momenteel nog gebruik van tweepuntsloten, terwijl driepuntsloten beduidend sterker zijn. Een driepuntslot heeft een extra contactpunt met de deurpost, waardoor de kans op een succesvolle inbraak kleiner wordt. Het kost een inbreker immers meer moeite om de deur open te breken.

Let bij de aanschaf van raam- en deursloten op de SKG-beoordeling van het slot. Des te hoger deze beoordeling is, des te groter is ook de weerstand die het slot aan inbrekers biedt. Ook de aanwezigheid van een PKVW-keurmerk zegt iets over de kwaliteit van een slot.

Recent Posts