Trendy verlichting? Kies voor draadlampen!

Trends komen en gaan. Een verlichtingstrend die volgens ons nog wel enkele jaren zal blijven hangen, zijn draadlampen. Deze trendy hanglampen worden dé blikvanger van jouw interieur!

Draadlampen?

Zoals de naam al doet vermoeden, zijn draadlampen gemaakt van dunne metalen draden. Ze hebben geen gesloten kap maar een open frame. Hierdoor is de lamp zichtbaar. Kies een lamp met zichtbare gloeidraden voor een vintage look.

Industriële toets

Moderne draadlampen zijn gebaseerd op traditionele industriële verlichting. In fabrieken en mijnen werden de lampen namelijk beschermd door ze te omringen met een metalen frame. Dat was louter een functionele keuze.

Tegenwoordig heeft dit frame ook een esthetische meerwaarde. Ontwerpers spelen met vormen, materialen en kleuren om hun lampen een unieke uitstraling te geven. Dat merk je ook in onze collectie: er is enorm veel keuze.

Voor elke interieurstijl

Met hun robuuste uitstraling zijn draadlampen perfect geschikt voor een industrieel interieur. Maar je kan ze ook in andere interieurstijlen gebruiken. Modern, Scandinavisch, eclectic… een mooie draadlamp past vrijwel overal.

Leuke combinaties

Net zoals bij andere hanglampen, kan je met draadlampen alle kanten op. Hang ze bijvoorbeeld naast je bed als alternatief voor de tafellamp op je nachtkastje. Of kies voor draadlampen boven de eettafel of een keukeneiland.

Draadlampen zijn erg mooi op hun eentje. Maar voor een speelse toets kan je ze combineren in groepjes van 3 of 4. Door ze op verschillende hoogtes te hangen, creëer je een dynamische uitstraling.

Recent Posts