Waarom bamboe parket meer aandacht verdient

Parket staat vrijwel synoniem met eik. Eikenhout wordt immers al jaar en dag gebruikt voor houten vloeren. Maar er is verandering op komst. Sinds enkele jaren is bamboe parket aan een opmars bezig. Deze parketsoort heeft enkele belangrijke voordelen.

De voordelen van bamboe parket

Er zijn verschillende redenen om een vloer in bamboehout te kopen:

Bamboe groeit snel

Het duurt al gauw enkele jaren voordat een eik groot genoeg is om gerooid te worden. Bamboe groeit veel sneller. Een bamboehalm is volgroeid op 6 à 8 maanden tijd. Er zijn zelfs soorten die tot 91 cm per dag groeien! Deze plant kan dus heel snel gebruikt worden om als grondstof te dienen voor parket.

Bamboe is trouwens een boom maar een grassoort. Het behoort tot de Bambusoideae familie van de Poaceae grassen.

Dit alles maakt van bamboe een ecologische keuze. Door bamboe parket te kopen, zorg je voor een minimale impact op het milieu.

Perfect voor intensief gebruik

Sommige houtsoorten zijn minder geschikt voor parket omdat ze snel gebruikssporen laten zien. Dat is met bamboe niet het geval. Een bamboevloer is slijtvast. Het is de perfecte keuze voor ruimtes die intensief gebruikt worden (zelfs in winkels of restaurants).

Bruikbaar in vochtige ruimtes

Bamboe is stabieler dan hardhout. Het zet minder uit onder invloed van vocht. Daarom is bamboe parket ook bruikbaar in natte ruimtes, zoals een badkamer of wasplaats.

Vloerverwarming mogelijk

Moderne woningen worden meestal verwarmd met vloerverwarming. Deze mensen zullen blij zijn om te horen dat bamboe parket en vloerverwarming perfect samengaan.

Een interessante prijs

Een laatste voordeel van bamboe vloeren is de prijs. Omdat deze grassoort snel groeit en dus makkelijk leverbaar is, ligt de gemiddelde prijs vrij laag. Voor bamboeparket mag je €35 à €45 per vierkante meter rekenen, exclusief plaatsing.

Recent Posts