Een betonnen tegelvloer in huis is zeker het overwegen waard

Vloeren kiezen is voor vele mensen een hel omdat er zoveel keuze is. In een tegelzaak staan letterlijk honderden verschillende tegels in alle mogelijke kleuren en formaten. Je wordt al gauw overdonderd. En er is nóg een vloerbekleding het overwegen waard: betontegels.

Betontegels voor een industriële toets

Beton is in de eerste plaats een bouwmateriaal. Het wordt al decennialang gebruikt om gebouwen mee op te richten. Dat zal niet snel veranderen.

Toch is beton ook een materiaal dat in de afwerkingsfase van pas komt.

Betonnen vloertegels zijn namelijk in sneltempo de interieurwereld aan het veroveren. Deze grote tegels passen voornamelijk in industriële woningen. Maar je vindt ze ook terug in moderne interieurs.

Deze betonvloer heeft subtiele kleurschakeringen die het geheel een levendige uitstraling geeft. De lichte kleuren combineren erg goed met witte muren en plafonds. Hierdoor oogt je interieur heel ruim.

Een doorlopende vloer

Heel wat bouwers willen een doorlopende vloer van binnen naar buiten. Op deze manier vervaagt de grens tussen het terras en het interieur.

Met een betontegel is dat perfect mogelijk. Deze stenen zijn vorstbestendig en kunnen dus zonder problemen de seizoenen doorstaan.

Nog een tip: kies voor verzonken raamprofielen om dit effect te versterken. Zo heb je geen onhandige drempel waarover je kan struikelen. 

betontegels keuken en terras

Een doorlopende vloer van binnen naar buiten is heel mooi. bron

Geen schrik voor vlekken

Sommige bouwers laten betonnen vloertegels links liggen omdat ze schrik hebben voor vlekken. Bij een onbeschermde betontegel is dat inderdaad een probleem. Maar er bestaan verschillende behandelingen om het oppervlak vuilafstotend te maken. Dat maakt het onderhoud veel makkelijker.

De voordelen van betonnen tegels

Laat je overtuigen om een vloer in betontegels te plaatsen:

  • Unieke uitstraling
  • Heel sterk en duurzaam
  • Verkrijgbaar in vele formaten
  • Andere kleuren mogelijk
  • Onderhoudsvriendelijk (mits vlekbehandeling)
Recent Posts