Speelse wandtegels voor een hippe badkamer

Wandtegels in de badkamer hebben eerst en vooral een praktische functie. Ze zijn makkelijk schoon te maken en goed bestand tegen de vochtigheid van deze ruimte. Daarnaast dragen wandtegels bij aan de uitstraling. Want eenzelfde badkamer met andere wandtegels kan er helemaal anders uitzien.

Op het vlak van wandbetegeling zijn er enorm veel mogelijkheden:

Formaten

Grote tegels, bijvoorbeeld langwerpige modellen van 60x30cm, gebruik je best niet in een kleine badkamer. Dat zal de ruimte nog verkleinen. Op een grote muur zijn deze tegels wel mogelijk.

Wil je een accentmuur van wandtegels in de badkamer? Dan is mozaïek ideaal. Deze kleine tegeltjes vormen de perfecte blikvanger. Zeker wanneer je kiest voor een opvallende kleur. Maar let op: bekleed niet alle muren met mozaïektegels want dat is weer teveel van het goede.

Kleuren

Vormen en formaten zijn een ding, de kleur iets anders. In kleine badkamers raden we aan om lichte tinten te kiezen, zoals wit, lichtgrijze of beige. Heel donkere tegels zorgen voor een benauwd gevoel.

Wees voorzichtig met felle tinten. Die raak je snel beu. Het is beter om voor neutrale wand- en vloertegels te kiezen en die te combineren met één of meerdere opvallende elementen, zoals een designradiator of een felgekleurd kastje.

Je hoeft trouwens niet dezelfde tegels op de wand als op de vloer te gebruiken. Contrast kan erg mooi zijn.

Materialen

Keramische wandtegels vinden we in de overgrote meerderheid van de badkamers terug. Toch bestaan er nog creatievere oplossingen. Kies bijvoorbeeld voor wandtegels in pvc of kurk. Houtstrips zijn ook een goed idee, zeker in een landelijke badkamer. Een mix van materialen maakt deze ruimte veel aantrekkelijker.

Recent Posts