Stoer beton in de keuken

Puur, stoer en duurzaam, beton in de keuken is een voor de hand liggende keuze. Dit materiaal is op dit moment super trendy. De meest hippe keukens krijgen tegenwoordig een vleugje beton, of dat nu in het werkblad of de vloer is.

Betonnen aanrecht

Er zijn heel veel soorten werkbladen om uit te kiezen. Voorbeelden zijn marmer, massief hout, laminaat en composiet. Beton wordt dikwijls uit het oog verloren. Dat is spijtig want een betonnen aanrecht is mooi en duurzaam. Een werkblad in beton geeft de keuken meer karakter, een industrieel uiterlijk. Beton is ook heel sterk en is goed bestand tegen hitte, wat het ideaal maakt voor hete potten en pannen (bron). Wanneer we over de kostprijs van aanrechten praten is beton steevast een van de goedkoopste oplossingen die je kan kiezen.

Betonvloer

Betonnen aanrechten worden dikwijls samengenomen met een betonvloer. Dat kunnen tegels zijn of ter plaatse gegoten beton. Dit type vloerbekleding ziet er heel robuust uit en wordt dikwijls gebruikt in moderne keukens. Net als bij de werkbladen kunnen kopers kiezen uit een heel palet aan kleuren en afwerkingen. Zo komt men tegemoet aan de wens van iedere keukenbouwer.

Recent Posts