Terrastegels voor een balkon

Wie aan terrastegels denkt, denkt waarschijnlijk aan een grote verharde ruimte aan de achterkant van een woning. Maar ook een balkon kan dienstdoen als terras.

Wie balkon terrastegels koopt, moet wel rekening houden met enkele aandachtspunten.

Kleine tegels op je balkon

Op een terras durft men weleens extra grote tegels te gebruiken om een design statement te maken. Dat is geen goed idee op een balkon. Een balkon is meestal een pak kleiner. XL-tegels zouden hier niet mooi zijn. Kies dus voor een kleiner formaat, zoals 30 x 30 cm of 40 x 40 cm. Smalle, langwerpige exemplaren kunnen ook.

Dezelfde tegel als binnen

Er zijn verschillende manieren om een klein balkon groter te doen lijken. Door bijvoorbeeld dezelfde tegel van binnen naar buiten door te trekken. Op deze manier vervaagt de grens tussen je balkon en de leefruimte. Dit effect wordt nog versterkt wanneer je een verzonken schuifdeur hebt.

Regenwater

Net zoals bij een gewoon terras, is de afwatering van de balkontegels erg belangrijk. Zorg ervoor dat regenwater wegloopt van de woning. Op deze manier krijg je geen last van overtollig water.

Design

Modern, klassiek, landelijk … balkontegels komen in verschillende ontwerpstijlen. Zoek een stijl die aansluit bij de architectuur van het gebouw en je interieur.

Ligt er reeds een tegel op het balkon die je niet zo mooi vind? Probeer deze te bedekken met een buitentapijt. Dan hoef je niet meteen een nieuwe vloer te leggen.

Recent Posts