Trendy patroontegels in de keuken

Elk jaar zijn er wel enkele nieuwe keukentrends. Voor dit jaar zijn patroontegels helemaal in. Deze tegels hebben een speels motief en een opvallend kleurenpalet. Ze geven dus een extra cachet aan jouw keuken.

Patroontegels als keukenwand

Patroontegels worden dikwijls gebruikt als keukenwand. Ze dienen als een soort van bescherming achter het kookvoer of de spoelbak. Want deze tegels zijn makkelijker afwasbaar dan pleisterwerk.

Sommige mensen stemmen de kleur van deze wandtegels af op de kleur van hun keukenkasten of werkblad. Maar je kan ook voor een contrasterende tint gaan om een echte design statement te maken. Ook op het vlak van patronen zijn er oneindig veel opties. Er zijn patroontegels met bolletjes, vierkanten, verticale lijnen, bloemenmotieven, etc.

Qua stijlen zien we patroontegels voornamelijk terug in keukens met een klassiek of landelijk ontwerp. Ze zijn ook geschikt voor Scandinavische designs. In moderne keukens komen deze wandtegels minder vaak voor.

Patroontegels als keukenvloer

Je kan deze kleurrijke tegeltjes zelfs als vloer gebruiken. Ze hebben immers een groot voordeel: door het patroon zie je minder snel kruimels en ander vuil. Op deze manier oogt jouw keuken veel properder dan ze werkelijk is. Handig, toch?

Cement of keramisch

De traditionele patroontegels werden steeds vervaardigd uit cement. Tegenwoordig bestaat er ook keramische varianten. Die zijn nog sterker en vlekbestendiger. Ze zijn dus ideaal voor een keuken. Het enige nadeel: keramische patroontegels zijn meestal een beetje duurder dan de cementtegels.

Recent Posts